Kalau nak berniaga pm la tepi nak bagi harga adik beradik

Tiap kali jemput anak waktu tengah hari memang ada macam-macam bau bila diorang masuk kereta kan?
Apakata ibu2 spare pen perfume dalam bag, sampai sekolah sementara tunggu anak keluar kelas spry dalam kereta, barulah rasa nyaman skit. Bila wangi-wangi ni malaikat pun suka, kita pun selesa nak dengar aduan anak2 bila masuk kereta
Ibu atau ayah kena jadi teman setia mendengar luahan anak-anak kalu kita tak nak mendengar takut dia luahkan kat kawan-kawan. Kalau kawan yang dia luah tu ok tak per la. kalu yang jenis tak berapa ok nanti dia bagi idea had canggih kita jugak yang pening
hari tu ada terbaca artikel ibu dia rasa sedih sangat tak tau anak dia pemain bola sepak yang handal kat sekolah. dapat tau pun selepas anak dia dah meninggal.
Jangan nampak muka anak terus bebel "bj kotor, kuar kelas lenggang kangkung la, anak tu baru nak bukak mulut terus terkunci mulut nak bercerita. jadi lah ibu bapa yang prihatin.
kaklong leh sembang la sebab anak2 dah besar. eh tadi citer pasal pen perfume kan.. sapa nak beli whatsap jer 0174133560.
harga : RM10.00
Kalau nak berniaga pm la tepi nak bagi harga adik beradik.

Kalau dalam bola sepak kita banyak habiskan duit pada striker untuk menjaringkan gol

Kalau dalam bola sepak kita banyak habiskan duit pada striker untuk menjaringkan gol. Kita lupa yang defender/keeper juga penting untuk menjaga gawang gol daripada bocor.
Samalah juga macam hidup. Kita banyak habiskan duit untuk melabur, beli rumah buat aset, keluarkan duit banyak untuk modal berniaga, semuanya untuk dapatkan balik pulangan (baca: kemenangan) demi survival hidup.
Tapi kita lupa kepentingan insurans untuk lindung apa yang kita ada sekarang (baca: poket bocor).
#pentingnyafaham
#amaltakaful
#prudentialbsn
www.wasap.my/+60142571457

Sambungan, Hampa nak tau

Sambungan
Hampa nak tau… Berbelas² tahun saya tak pernah timbang..ingat masa last sekali timbang ada tahun 1994 masa umur 14 tahun masa pi bukit bendera..masa tu pun dah 112kg.. kemudian timbang semula pd tahun 2011 173kg..masa nak timbang tu mesin timbang pusing berkali².. 4 tempat saya pergi timbang..sama shja..mesin pusing berkali² dalam hati bersangka baik..mesin ni rosak..maklumlah skrg semua produk dr china..produk dr china dr segi kualiti kebanyakannya Out…kalau tengok gambar masa kahwin tu..nak duduk bersila pun susah kaki tak boleh lipat…lagi dok tahan nafas lagi tak boleh bernafas..nasib qodi tu tak bnyk soal.. kalau tak nanti habaq kat dia.. ni pakcik nak bernapas pin tak boleh ni..
Mcmana saya jadi kurus…saya pasti akan cerita dalam episod nanti..nanti tu tak tau bila.. doakan agar prgm realiti dgn tv akan jadi kenyataan..masih dalam perbincangan.. prgm mcm the biggest loser….. boleh share post dgn yg lain..supaya dapat membakar semangat yg lain…bersambung

Post ni sekadar utk beri rangsangan dan tiupan semangat pada anda semua

Post ni sekadar utk beri rangsangan dan tiupan semangat pada anda semua ..itu shja..boleh share dgn yg lain..agar yg lain juga turut mendapat inspirasi
Imam Muda Asyraf kata pada saya..mcm ni nala punya besaq pun ada orang berkenan dan menikah dengan dia ka…saya habaq kt dia Dalil Hujjah & ayat mesti kena power..lepas berkahwin saya dah tak rasa nak jaga makan..dah tak kisah dengan berat yg semakin bertambah.. dalam hati kata mmg dah tak mungkin aku akan kurus..dalam mimpi pun tak mungkin..atas kerja keras & nasihat isteri saya demi anak²..saya berjumpa dgn pakar pemakanan pd 2011.. jujurnya saya turun berat badan dgn nasihat Doktor Pakar…pemakanan dan senaman..173 kg ke 90 kg dalam tempoh 10 bulan… saya bermula pada bulan okt 2011 dan pada bulan julai 2012 berat saya 89 kg.. setelah tidak berpantang… setiap tahun bertambah kembali.. pada 2016 kembali kepada 125 kg.. pd bulan nov 2016 saya kembali mengamalkan pemakanan sihat dan senama…dan Alhamdullilah kembali turun berat dgn cara yg sihat..ada lagi rahsianya..Insyallah nanti boleh dikongsikan..nanti nak cerita..lepas kahwin kami cuti ditioman..masa makan malam sebagai muqadimah saya makan 13 kepak ayam dan isteri saya tarik muka…bersambung….

POLICY LAPSED

POLICY LAPSED ….
Semalam jumpa existing cleint .. utk reinstate policy beliau yg dah lapsed 5 bulan … dan juga family plan utk wife n anak anak … siap tambah satu lagi plan stand alone medical card kerana katanya mcm x cukup annual limit Rm100K / year ..
Current policy beliau ada investment link dan medical card annual limit dah pun Rm100K … so beliau tambah lagi satu policy utk tambah annual limit kepada Rm200K …
Kisah nya adik beliau baru sahaja buat operation jantung kat IJN kena Rm60K dan hujung thn ni kena buat lagi .. estimate lagi Rm70K … nasib baik coverage adik dia besar …
Tapi saya cakap .. bila policy dah lapsed .. waiting period 90 days di kira semula ..
moral of the story .. jgn biarkan policy lapse .. time nak pakai .. x boleh swipe …masa tu lah kami agent di persalahkan …. huhuhu ??

Alahai kesayangan kak kama niii

Alahai kesayangan kak kama niii. Dulu tak omey sangat, muka kusam, sekarang melampau sangat comelnye pasai pe ntah.
Ehemm wd la puncanya. Bukan sehari bukan 2 hari tau dia pakai wd ni. Dah 3 tahun.
Dah berpuluh botol pakai. Kalau barang tak ok, tak berkesan takkan setia lelama kann .
Bukan anak dara tapi mak dara ni hihi.Umur nye pun udah 32tahun. Korang mesti tak caya kann?
Fungsi wd ni menganjalkan, menegangkan, mencerahkan dan awet muda. Pakai pun MUDAH yakmat. Calit calit kat 3point nadi je siap. Pastu biar jela zat zat wd ni merawat dalaman uols.
Kenapa sapu kat nadi?
Sebab wd ni krim bio teknologi nano. Tekstur dia 12x ganda lebih halus dari kulit kita. Jadi penyerapan dia melalui pembuluh darah je. Dan bergerak satu badan.
Best kann??
Kulit dulu kusam tak sekata, gelap , nampak berumur. Tapi sekarang cerah satu badan, makin muda, pelolessss.
Ajomm la uolss sesama awet muda. Gojes raya nanti ?
#TeamMokyamPower
#kamaadleesyabeauty
#wdnadikecantikanku

Rata rata yang dah guna WD mesti akan repeat order

Rata rata yang dah guna WD mesti akan repeat order. Mana yang dulu stop guna, mesti berpatah arah semula mencari WD.
Kenapa?
Sebab WD ni simpel. sapu di 3 nadi utama je paling kurang 2 kali sehari. Kesan dia bukan setakat nampak pada muka je tapi satu badan dapat kesan
Ehhhhh, betoi ke? Nampak macam tak logik kan?
Mana mungkin nenek transform jadi mak mak. Mak maka jadi kakak kakak sampai orang ingat mak dan anak adik beradik. Tu kakak yang mengalami breakout skin boleh dapat kulit sihat dan cantik.
Ni semua sebab konsisten sapu WD je tau. Sekarang ni semua orang nak yang mudah je. Tak de orang yang nak bende remeh temeh.
Yang orang tahu, apa yang mereka boleh bagi kesan yang perfect pada diri mereka.
So, kalau nak yang perfect luar dan dalam, atas ke bawah guna je WD. Krim paling mudah dizaman yang serba pantas ni.
Lebih 5000 testimoni kami terima dengan pelbagai masalah. Calit nadi kesan satu body.
#wd
#kamaadleesyabeauty
#teammokyampower

Sejak ada peea ni, takde Istilah MUKA PUTIH TANGAN HITAM dah

Sejak ada peea ni, takde Istilah MUKA PUTIH TANGAN HITAM dah. Tona kulit tangan dengan muka tu makin cerah sekata. Makin tak nampak perbezaannya kan kan hihi.sonok tau.
Nak nak raya dah dekat, sempat la geboo geboo tangan tu kan. Salam ngan orang pun kompiden je. Tak de dah tangan kasar, takde tersekat di skala 6 dah hihi.
Penangan peea memang best. Dah la “mangiii”.
#kamaadleesyabeauty
#peeadolce

JERAWAT DAN WD

JERAWAT DAN WD.
Satu pun dah cukup buat kita rasa RIMAS. Kalau banyak? Tu lah musuh utama wanita kalau boleh tak mau ada yang menumpang kat muka ni.
Tapi tak dapat nak elak kalau dia datang. Tapi kita boleh cari PENYELESAIAN.
Macam macam produk dah cuba tapi tetap tak nak surut. Yang lagi sedih, malah makin membiak.
Uols dah cuba pakai WD? Calit nadi kesan satu body? Kalau belum cuba, mai try dulu. Wd lain dari yang lain. Wd bukan skincare, bukan krim muka.
Wd sapu kat NADI. Wd merawat dari dalam.
Nampak sahaja krim WD ni kecil tetapi super power. Wd mengunakan Revolusi Boi Teknologi NANO.Pantas meresap 12 ganda.BERBALOI melabur wang Rm75 beli wd.Jimat rm20 setiap pembelian 1unit wd daripada harga asal.Dapat pulak tu Free postage,free gift siapa yang tak mau.
Hampa hampa ada masalah JERAWAT.Mai sini sama sama guna krim wd.
Http://0125130496kama.wasap.my
#Kamaadleesyabeauty
#WD