Saya beli buku ni bukan sebab nak tau pasal Jepun pun

Saya beli buku ni bukan sebab nak tau pasal Jepun pun.
Tapi sebab penulis nya mentor kehidupan saya.
Mentor saya target menyusukan anak walaupun bekerja,
Mentor saya prektiskan naturel parenting sejak bayi,
Mentor saya homeschooling anak,
Mentor ber blogging,
Antara pencetus saya berbisnes,
Dan mungkinkah akan jadi pencetus saya untuk travel dan menulis pulak?
Haha.
Berangan is free!
Tapi apa-apa hal pun kena sampai tempat paling suci di muka bumi dulu. Baru boleh berangan ke lain kan.
Suka dengan penulis ni kerana beliau sentiasa kekal dengan identitinya walaupun dalam bentuk tulisan.
Kelakar namun penuh dengan inspirasi.
Buku yang bagus untuk kawan-kawan yang berhajat ke negara orang jalan laju-laju ni.hehe. Kupasan beliau santai, tapi membantu kita mendapat gambaran awal sebelum melangkah ke sana. Tips-tips yang nampak remeh, tapi jika tak ambil berat mungkin menjejaskan keseronokan kembara kita.
Terima kasih Puan Suraya Ali kerana ajar saya satu lagi benda baru dari buku ini,
Travellis = Travel & tulis!
Terasa nak berangan pulak. Ehem!

Financial freedom atau kebebasan kewangan adalah sesuatu yang indah

‘Financial freedom’ atau kebebasan kewangan adalah sesuatu yang indah.
Manakan tidak, duduk rilek duit masuk. Tak buat apa-apa pun duit masuk.
Tapi hakikatnya adakah benar? Atau sekadar ayat melariskan buku atau seminar?
10 tahun lepas saya belajar bisnes adalah kerana untuk mencapai ‘financial freedom’.
Berusaha keras untuk mencapai kebebasan kewangan.
Namun hari ini saya sedar, tiada istilah kebebasan kewangan.
Segalanya kena usaha. Tiada istilah duduk rilek dapat duit.
Contohnya, kita nak dapatkan duit dari penyewa. Kita kena usaha cari rumah yang bagus lokasinya. Kita kena usaha cari duit 10% deposit untuk beli rumah untuk disewakan.
Seterusnya kita kena cari bakal penyewa yang baik. Jangan sampai dapat penyewa dari neraka.
Selain itu, kita bina bisnes. Walaupun kita tak masuk ofis kita tak boleh cakap kita dah capai tahap kebebasan kewangan.
Sebab kita kena pantau prestasi syarikat. Kena pantau prestasi staff. Kena pantau jualan, pemasaran dan sebagainya.
Jadi tiada istilah kebebasan kewangan.
Lihat Mark Zuckerberg, Elon Musk, Jack Ma atau Bill Gates mereka masih lagi bekerja dan berusaha walaupun status mereka BILLIONAIRE.
Jangan tertipu dengan individu yang kononnya mengajar mengenai kebebasan kewangan.
Mereka mungkin nampak gaya hidup mewah, melancong sana sini, naik Lamborghini dan tinggal di rumah penthouse bernilai 5 juta. Ia mungkin cuba ‘scam’ anda ?

SEMUA DIBEDAL , Amalkan diet jenis apa pon tak kisah

SEMUA DIBEDAL
Amalkan diet jenis apa pon tak kisah.
Yang penting know your body well ok sayang-sayang sekalian.
Supplement bukan ubat kurus bare in mind.
Jangan nanti makan bagai nak gila telan supplement jugak tak kurus end up supplement disalahkan.
Supplement membantu untuk :
?pemecahan lemak
?membuang toksin dalam badan
?membantu mengurangkan selera makan
?memudahkan proses pembuangan
dan banyak lagi.
Sebab itu digalakan kaji dan ambil tahu apa yang perlu makan dan yang mana sesuai.
Walau dah makan supplement pon permakanan harus dijaga dan minum air secukupnya.
Bukan semua makanan dibedal lepas tuh cakap supplement tak bagus kahkah
Cikpuan cantik ini 17 hari cuba berdiet tanpa nasi dengan top up supplement detox.
Teruja tak? Ibu dah teruja nie tapi takut lagi nak naik penimba ye la baru je kan detox ?
Berminat nak cuba
019 6673 707
#superibu
#misimemikatsuami

1 gram fizikal

1 gram fizikal.
Macamana nak start?
1. Cash & carry di branch. Modal: RM250.
2. Guna GAP (Gold Accumulation Program).
Hari ini RM178. Beli 2 gram. Tinggalkan dalam akaun 1 gram. Lagi 1 gram keluarkan dari akaun, bayar caj premium RM10 (untuk sekeping emas fizikal 1 gram), amik bawak balik. Modal: RM188.
Mudah, murah dan patuh shariah.
Kurang jelas?
Wasap.my/60192110121
Saya ajar 1-1
(Background kaler cekelat tu koleksi 1 gram ambo)

Byk cerita berkait archi arini

Byk cerita berkait archi arini.
1. Pn Jess Raja Nafida Shahminan selongkar gambar lama. Pn Jess ialah workbase master saya masa 1st year di UTM dan bos besar KALAM.
2. Jumpa post iklan vacancy gaji RM2k utk fresh grad archi. Haih..jadi arkitek pun senak.
3. Layan post fb master2 BIMmer Suffian da Pyan, Abi Sarwan Ibrahim n the gang. Muda2 dulu layan jgk 3dmax. Sekarang teknologi dah tak terkejar. Tak practice 1 hal la..
4. Relate dgn keje sendiri, dah 15 thn bergelumang dgn IBS. Kalu nak patah balik layan archi, confirm jd freshie semula. Bila kepakaran kita ada di sini, keluar buat ID pun sempat setahun je.

GOLD ACCUMULATION PROGRAM (GAP)

GOLD ACCUMULATION PROGRAM (GAP)
March 2018
30 181
29 183
28 185
27 187
26 186
25 186
24 186
23 183
22 183
21 181
20 182
19 181
18 181
17 181
16 181
15 183
14 183
13 182
12 182
11 182
10 182
9 182
8 183
7 184
6 182
5 182
4 182
3 182
2 180
1 182
Jan 2018 | Hi 189 | Low 185
Feb 2018 | Hi 187 | Low 182
1Q 2017 | Hi 194 | Low 179
2Q 2017 | Hi 197 | Low 185
3Q 2017 | Hi 198 | Low 182
4Q 2017 | Hi 193 | Low 178

Antara harapan aku bila dah ada kebebasan media ni dekat TV tayangkan cerita-cerita pasal rasuah

Antara harapan aku bila dah ada kebebasan media ni dekat TV tayangkan cerita-cerita pasal rasuah. Rasa time Bang Jib tak pernah tayang.
Contoh cerita Singham atau Sivaji.
Cerita dia memang real. Memang kau rasa murung, marah dan rasa nak bertumbuk je dengan watak jahat cerita tu. Memang real la plot dia. Kita boleh relate la dengan dunia sebenar.
Yang tak real satu je. Bila scene dia fight. Tapi syok la tengok. Mau nye tak, touch sikit terbang2. haha
Korea pun ada few cerita jugak yang best Hwang Jung Min berlakon. Salah satu cerita The Violent Prosecuter.
Antara harapan aku bila dah ada kebebasan media ni dekat TV tayangkan cerita-cerita pasal rasuah. R tengok Singham n Singham return.

YOUNG Living Essential Oils peneraju minyak pati dunia menerusi jenama Young Living menawarkan minyak pati berkualiti tinggi untuk memberi manfaat masyarakat

YOUNG Living Essential Oils, peneraju minyak pati dunia menerusi jenama Young Living, menawarkan minyak pati berkualiti tinggi untuk memberi manfaat masyarakat.
Lebih dua dekad di pasaran, jenama Young Living kini terkenal di seluruh negara untuk mengharumkan kediaman, menyegar dan pelihara kecantikan serta kesihatan menerusi pelbagai aroma dan produk dihasilkan.
Pengarah Pendidikan dan Sains Kesihatan Global, Young Living, Lindsey Elmore berkata, semua produk dihasilkan di bawah rangkaian Young Living adalah berasaskan tumbuh-tumbuhan yang bermutu tinggi.
“Permintaan meningkat mendorong Young Living bangunkan kilang penyulingan minyak pati berteknologi canggih di Amerika Utara.
“Seiring usaha itu, Young Living turut bangunkan proses Seed to Seal serba maju, yang melindungi kemujaraban minyak pati dalam proses pengeluaran,” katanya.
Selain beribu pejabat di Lehi, Utah, Young Living ada pejabat di Australia, Eropah, Kanada, Amerika Latin, Hong Kong, Jepun, Singapura dan terbaru di Taiwan serta Indonesia.

Saudara tua sekaligus senior kami Ustad Junika Aran Tyang dan calon Papa Muda Hemza Been Yazid pasca gempa siang tadi

Saudara tua sekaligus senior kami Ustad Junika Aran Tyang dan calon Papa Muda Hemza Been Yazid pasca gempa siang tadi
Langsung menuju kampung binaan kami di obel obel…
Melihat keadaan yang cukup mencekam dan panik melanda
Tangisan anak kecil, kesedihan orang tua
Kepanikan yang melanda semua kalangan
Depan laut dan di belakang kampung gunung yang tadi Longsor!
Beliau pun berinisiatif untuk mengadakan Solat Ied dan pemotongan hewan Qurban di Obel Obel
Alhamdulillah hewan Qurban sudah mencukupi
Sisa perlengkapan Solat seperti Mukena, sarung san sajadah serta Alquran mereka minta untuk anak anak dan dewasa
Seandainya kita mampu membahagiakan mereka dengan itu semua
Mari bahu membahu memberi senyuman Ied dengan pakaian takwa kepada saudara obel obel kita
100.000, sejuta, 10 juta 50 ribu semua sangat berarti dimata mereka dengan kontribusi kita
Sertai kami membantu saudara kita di seluruh dunia melalui rekening berikut :
# BCA 0085 999 007
# MANDIRI 13 0000 24 6666 5
# MANDIRI SYARIAH 7108 14 2787 atau
# BNI 1312 16 0226
BNI SYARIAH 0507 66 3939
# BRI 0407 01000 3035 69
Atas nama YAYASAN GOLDEN FUTURE
REKENING DONASI OPERASIONAL
(Membiayai operasional kerja kemanusiaan)
# BNI SYARIAH 0692 43 2114
# MANDIRI 171 0001 5067 43
# BCA 2980 5299 35
# BRI 1261 0100 1798 500
Atas nama IHSANUL FARUQ
* Call center & Konfirmasi
XL : 087835555560
Telkomsel : 081215555560
Nama – Alamat – Pekerjaan – Untuk Suriah / Rohingya / Umum
JazakumUllah khairal jaza
Allah Yubaarik fiikum

SIAPA KENA MAKAN OSTEMATRIX?, 1

SIAPA KENA MAKAN OSTEMATRIX?
1. Lactose intolerance
2.Org menyusu (kalsium mak akan pergi kt anak)?
3. Org mengandung (kalsium byk diperlukan utk tumbesaran bayi)?
4. Org rasa sakit kebas2 (saraf). Oste bantu lancarkan peredaran darah
5. Org yg sakit tulang rapuh ?
6. Org yg nk cuba hamil (bagus utk sihatkan environment ovum n kuatkan ekor sperma berenang) ?
7. Org yg mudah kena cramp
8. Org yg sembelit
9. Org tua yg kerap sakit sendi (amek oste plus omega) ??
Buy 2 get 5% less
Buy 6 FREE 1
Promo dah nak tamat,cepat whatsapp ibu
019 6673 707
#superibu