KEKAL FOKUS , Aisy selalu cikgu sekolah dulu cakap dia tak boleh fokus

KEKAL FOKUS
Aisy selalu cikgu sekolah dulu cakap dia tak boleh fokus.
Mulanya ibu macam risau sangat tapi tak apa bukan semua orang faham bahawa anak itu berbeza setiap orang.
Setiap budak ada cara gaya belajar yang berbeza mungkin dia :
? orang audio
? orang visual
? orang kinestetik
Aisy orang jenis kinestetik dan audio jadi cara dia nak belajar memang tak boleh duduk diam setempat.
Lego juga satu permainan yang bagus untuk daya penumpuan fokus yang lama.
Memang kalau di rumah ibu lego bersepah-sepah dan pelbagai saiz.
Sejak sebulan yang lepas ibu amalkan omega sehari sekali campur dengan susu aisy.
Banyak perubahan ibu nampak dia jadi lebih fokus dan lebih senang untuk siapakan homework tidak ambil masa yang lama seperti sebelum nie.
Dah jarang sangat dengar batuk dengan selesema walau balun semangkuk ice cream.
Nanti ada masa ibu cerita details tentang gaya pembelajaran anak.
Kita dah jadi ibu perlu tambah lebih lagi bahan bacaan ?
#superibu

Tahu nak bash je bagi la solution

Tahu nak bash je bagi la solution.
Suggestion saya kalau betul Rumahwip fokus dia nak bantu golongan ‘low income’ ialah variasikan harga rumah.
Ada rumah 150k ada rumah 200k ada rumah 300k.
Rumah 150k tu buatlah kecik je flat 2 bilik 500 sft.Rumah high density pun takpa. Pembeli pun tak boleh la nak demand sangat dah murah.
Ada orang mampu beli 150k je. Ada orang mampu lebih sikit boleh la beli 300k tu. Cuma tak semua mampu nak beli yang 300k tu.
Bukan saya tak suka Najib cuma haihhhh.
Ni pendapat je. Perlaksanaan dia mesti jauh lagi susah kan. Cuma pendapat rakyat marhaen.

Welcome back my brother Maniam

Welcome back my brother Maniam.
Baru balik dari India cuti lama 6 bulan. Sibuk suruh aku datang sana.
Orang yang aku respect sebab dia ni jenis ambik tahu hal semasa walaupun bukan orang Malaysia. Tun M involve politik pun dia tahu. Kalau najib tengah cakap ke dekat radio dia mesti cakap “ey itu abang you” pastu senghih2 haha.
Time ni dah habis potong rambut dah aku cakap nak amik gambar tengok apa gaya dia buat haha
Hati dia baik, rajin bekerja. #Respect
#PeopleThatIhaveMetInMyLife

Kenapa Rumahwip RM300,000 bagi saya mahal untuk pembeli yang bergaji RM3000

Kenapa Rumahwip RM300,000 bagi saya mahal untuk pembeli yang bergaji RM3000.
Bukan sebab saya tak suka Najib saya suka sangat dia tapi kita buat realiti check dari financial capability iaitu income dan monthly expenses.
Paling utama sekali ni cuma pendapat peribadi kalau anda rasa alah mamat ni poyo je boleh abaikan.
Kita ambil perkiraan untuk loan.
?Loan RM300,000 MOF 90%
?Bayaran Instalment :RM1300 plus minus
?Insuran amik la RM200
?Lagi satu Rumahwip ada kos maintenance bulanan, kita amik la RM200.
= Jadi total bulanan kos dalam RM1700 dah lebih 50% gaji.
Balance ada RM1300 untuk perbelanjaan lain-lain.
Bagi saya agak tight sikit bila dah lebih 50% dari income jadi commitment dekat rumah, sebab kita ada banyak perbelanjaan lain lagi kan.
Tapi ni cuma satu pandangan tak boleh apply to semua, setiap orang hidup dia subjektif. Mungkin anda ada lagi jauh ilmu tentang pengurusan kewangan dari saya.
Life is not as simple as black and white.
Afiq Sham Real Estate Negotiator.

TUN MAHATHIR JUGA MENGALAKKAN RAKYAT MALAYSIA UNTUK MEMYIMPAN EMAS

TUN MAHATHIR JUGA MENGALAKKAN RAKYAT MALAYSIA UNTUK MEMYIMPAN EMAS
“Penggunaan dinar emas perlu dipertimbangkan oleh semua kerajaan negara dunia kerana kestabilan nilainya berbanding penggunaan mata wang yang tidak menentu naik turunnya.” – Tun Mahathir
“Dolar AS dan mata wang kertas kini sudah tidak bernilai seperti mana tahun 1997/98 dan penggunaan DINAR EMAS adalah jalan penyelesaian terbaik.” – Tun Mahathir
Tun Mahathir juga menggesa kepada negara Islam mengunakan dinar emas sebagai alternatif bagi mengurangkan kebergantungan terhadap dolar AS sebagai mata wang global untuk perdagangan.
Jika kawan-kawan ingin bermula menyimpn emas untuk jangka panjang boleh wassap Fiza di 013 3447139, Fiza ada lah dealer Public Gold yang aktif mendidik dan membimbing dalam pembelian emas.
See Translation

PENCAPAIAN YANG GEMILANG Company emas Public Gold telah menjalankan aktiviti jual beli emas dan perak sejak tahun 2008 lagi

PENCAPAIAN YANG GEMILANG.
Company emas Public Gold telah menjalankan aktiviti jual beli emas dan perak sejak tahun 2008 lagi. Bermakna ia sudah berada 10 tahun di dalam pasaran. Pencapaian yang amat memberansangkan pada saya kerana banyak company emas diluar sana hilang dari radar dan terkubur di jalanan.
.
.
Terlalu banyak pencapaian yang telah dimenangi oleh Public Gold seperti pengiktirafan Malaysia Book of Record sebagai jongkong emas tempatan pertama yang mendapat pengiktirafan certified assayer. Selain itu, Public Gold juga adalah syarikat emas pertama yang disahkan Patuh Shariah.
.
.
Plus, POS Malaysia dengan yakinnya telah memilih Public Gold untuk berkolobrasi bersama. POS Malaysia hanya menjual emas keluaran Public Gold saja dan ianya tiada GST. Penjualan emas menjadi lebih mudah kerana Pos Ar Rahnu berada di serata negeri di Malaysia. Pelanggan boleh membeli, mengadai dan menjual emas Public Gold dengan happynya.
.
.
Dalam 10 tahun, Public Gold berkembang dari 1 cawangan menjadi 18 cawangan. Dari 3 staff kepada lebih 200 orang staff.
.
.
Daripada seorang customer, sekarang menuju kearah 180 ribu customer. Kerana pelbagai kejayaan itu la saya mengambil keputusan untuk menjadi dealer emas Public Gold coz saya juga ingin menumpang kejayaan bersama. We walk together…!!!
.
.
Emas Public Gold adalah genuine dan mempunyai sistem yang sangat baik.
.
.
Bravo Public Gold…!!!
.
.
Ingin bantuan saya dalam membeli emas Public Gold boleh hubungi saya di 013 3447139. Inshaa Allah saya akan jadi pemudah cara untuk kawan2..??
Authorised Dealer Public Gold
#PG00106629
Norhafizah Abdullah
0133447139
See Translation

Mana yang ambik peluang akan nampak jalan

Mana yang ambik peluang akan nampak jalan. Mana yang ikut jalan ini akan jumpa hasil seperti rakan bisnes kami yang telah berjaya.
Kerana kami menekankan ‘Result Marketing’.
Niat kami berniaga adalah untuk mengalakkan lagi lebih ramai usahawan berniaga.
Kami tekankan latihan dan pendidikan dalam team kami. Anda terpaksa bayar beribu ringgit untuk belajar di luar sana.
Di Narinar, anda akan dilatih untuk menjadi pakar dalam pemasaran secara Online dan Offline.
Walau di mana jua atau siapa sahaja anda, kami support sampai berjaya.
Masih segar ingatan saya bila mentor saya pesan,
“Bantu Orang Sampai Success”.
Takut nak mula? Takut rugi takut malu?
Anda mahukan jaminan , masuk lokap dulu nanti saya jaminkan. hehehe Gurau pun x boleh. Tak leh gurau dok surau. Solat tahjud ok.
Nak tau macamana saya boleh bantu anda lebih lanjut?
#KaptenNarinar
#NarinarSquad
Www.dtonajib.Wasap.my
Www.narinar.com

AKU TUNGGU KO BUAT DULU BRO! , Selalu dengar ni kan

AKU TUNGGU KO BUAT DULU BRO!
Selalu dengar ni kan. Ke ada yang selalu guna alasan tipikal ni? Ok. Tak perlu mengaku.
Sebenarnya kita tak perlu tunggu waktu yang sesuai atau tepat untuk buat sesuatu, sebab waktu memang tidak akan pernah tepat bagi mereka yg menunggu.
Kita pun bukan ada banyak masa sangat kat atas dunia ni. Jadi banyakkan amalan kebaikkan.
Banyak memberi dalam hidup ini. Memberi bukan sekadar harta wang ringgit. Bantu gembirakan orang pun satu pahala.
Paling best bila kita mula memberi ilmu yang kita ada dan ilmu tu dapat ubah nasib hidup orang lain pula.
Ini yang saya terapkan pada semua leader dan team saya di #NarinarSquad dan #TurboBisnes.
Ramai yang mulanya orang biasa biasa dan tak pernah buat bisnes, tapi bila berada dalam satu circle yang sentiasa menyokong kita, semua mula buat income diluar kebiasaan mereka. Ini fakta.
Terus memberi ilmu walaupun ilmu yang kita bagi itu ilmu asas, tapi siapa tahu ada orang yang sangat perlukan untuk ubah nasib diri dia.
Jadi tak perlu kita jadi super hebat baru kita nak mula memberi. Tak perlu jadi terlalu kaya baru nak mula sedekah.
Mulakan dengan apa yang kita ada. Kuncinya adalah MULA MEMBERI.
Bila kita dah mula seronok memberi, pasti kita terpaksa seronok menerima pula. Cubalah kalau tak percaya!
#KaptenNarinar #NarinarSquad #TurboBisnes
P.S: Saya nak open kelas sharing teknik turbo income dengan rakan FB saya lepas ni. Terima kasih anda tolong share dengan kawan fb anda tau.

PENJIMATAN BERBALOI, Ibu-ibu cantik yang suka untuk menjaga kesihatan dari dalam ?, Bulan ini dasar penjimatan berbaloi

PENJIMATAN BERBALOI
Ibu-ibu cantik yang suka untuk menjaga kesihatan dari dalam ?
Bulan ini dasar penjimatan berbaloi.
Sesuai untuk siapa?
Wanita berpantang✅
Ibu-ibu ingin sihat ?
Beri tenaga, lawaskan darah nifas, balancekan hormon selepas beranak, kuatkan tulang, tambah susu, cantikkan kulit, repair sel. Cantikkan luka dalaman utk sembuh. Kuruskan badan. Hilangkan air berlebihan semasa mengandung (water retention).
Wanita PmS-awet muda
Wanita menyusu-tambah susu
Warga emas-beri tenaga, awet muda, buang gas
Banyak sangat manafaat berminat nak cuba.
Whatsapp ibu sekarang
019 6673 707
#superibu

Jangan nak gaduh ok muka cantek ibu macam ayah la macam muka ibu la

Jangan nak gaduh ok muka cantek ibu macam ayah la macam muka ibu la.
Sebenarnya muka cantek macam muka atok shahruddin lah ?
Memang masa mengandung suka sangat tengok muka baba pastue manja jugak mengidam je makan memacam baba masakan kahkah menantu kesayangankah? ?
Segak kan bapak mertua ibu walaupon dah berumur gagah lagi taw buat keje.
Baba kalau masak memang sodap.
Dari muda baba memang amalkan makan supplement sampai sekarang.
Alhamdulilah masih sihat tiada penyakit dan sangat jarang tak sihat.
#superibu