I wasn t prepare for this Tiba² poknik tanya soalan ni Tergaru² kepala abe june nak jawab Disclaimer Semua ini Allah yang aturkan Abe June cuma nak share ape yg Abe June selepas ni disingkatkan kepada AJ buat

I wasn’t prepare for this.
.
Tiba² poknik tanya soalan ni. Tergaru² kepala abe june nak jawab.
.
Disclaimer: Semua ini Allah yang aturkan. Abe June cuma nak share ape yg Abe June (selepas ni disingkatkan kepada AJ) buat.
.
3 bulan lepas, AJ start rekrut staff. Masa tu tak tahu kebenda. Iklan pun masih suam² kuku, closing pun sama.
.
Atas dorongan 3 orang mentor AJ, AJ belasah je. Buat dulu, baru fikir.
.
Because i have a very high level of trust to my mentors, and believe that everything is going to be good.
.
So lepas rekrut staff, AJ pun merangka modul training. Sikit pun tak sangka rupanya apa yg dalam kepala AJ masa tu, sama dengan modul sales team yg besar.
.
Pendek je modul tu. 4 jam habis. Hehehe.. 2 staff pertama ambil leads pada hari pertama.
.
AJ duduk sebelah diorang sambil closing, sambil ajar diorang apa yg kena buat.
.
Hari pertama, diorang dah close sales. Alhamdulillah. Allah hantar orang yang betul pada AJ.
.
The rest is of no different. AJ just ulang proses ni over and over again.
.
Seminggi 2-3 kali AJ share knowledge baru.
.
Bulan kedua sales double dari bulan pertama, bulan ketiga double dari bulan kedua.
.
Jadi kenapa? AJ dah jawab tadi. Tapi AJ still tertanya² kalau ada sebab yang lagi deep dari jawapan AJ tu.
.
To be honest, AJ cuma buat apa yang AJ rasa terbaik dibuat pada masa tu.
.
Selebihnya, semua kehendak Allah.
.
.
AJ tak sempat nak buka dropshipping programme bawah AJ. Tak sempat lagi. Tapi kalau ada nak tanya apa², atau nak syorkan apa², feel free to PM AJ deh.
.
AJ nak mula menulis semula. Rindu sangat nak berkarya.
See Translation

Amni tahu ramai yang frenlist ne yang biasanya datang walkin di butik caryazara KOTA BHARU

Amni tahu ramai yang frenlist ne yang biasanya datang walkin di butik caryazara KOTA BHARU .
NOTA PENTING ;
*Pre order price Rm239* hanya sah sehingga 30hbApril 2018 sahaja ! Bermula 1hb harga dah kembali normal Rm269 . Hah ?? Betul ker ?? Betul sayang ! Hanya sah sehingga 30APRIL sahaja ! Beza rm30 jugak tuuu kan ! .

“Untuk butik sama ker ?” >> Ya sama sayang ! Kalau nak grab dengan harga Rm239 awak kena ‘secure order’ cepat sebelum 1hb ! Start enjin kereta , cepat datang butik . .
.
“Booking dulu boleh tak ?” >> Boleh datang walkin butik utk booking minimum Rm100 . Dan bila dah sampai baju yang uolls lock tu boleh bayar balance . ATAU uolss boleh buat FULL PAYMENT terus, bila baju yg uolss nak tu dah sampai , boleh datang pickup jer . . Lagi senang ! .
.
Takut size xsama dengan design lain ? Takut cutting xcantik terletak ? Insyaallah , cutting sentiasa terbaik kami berikan kepada anda memandangkan ini adalah LUXE COLLECTION . *Kami ada sediakan size chart untuk rujukan* . Kalau rasa nak tukar size lain time fitting , insyaallah kami boleh bantu uolls ❤
.
.
Stock di butik available 7hb , maknanya time tu dah kembali kepada harga normal . So , kalau tak nak terlepas harga Rm239 , kena datang cecepat booking okey ! Sebelum 30 hb datang lock order cepat ! ?
See Translation

Pemandu Hyundai Terlelap Rempuh Lori Bawa Telur Ayam (Kosmo Online), SEBERANG PERAI – Dua buah kenderaan, masing-masing sebuah kereta dan sebuah…

Pemandu Hyundai Terlelap Rempuh Lori Bawa Telur Ayam (Kosmo Online)
SEBERANG PERAI – Dua buah kenderaan, masing-masing sebuah kereta dan sebuah lori terlibat dalam kemalangan di kilometer 115.3 Lebuh Raya Utara-Selatan (PLUS) arah utara dekat Kepala Batas, di sini pagi tadi menyebabkan beribu-ribu telur ayam bertaburan di atas jalan.
Bagaimanapun, tiada sebarang kemalangan jiwa dilaporkan dalam kejadian yang berkira-kira pukul 9.40 pagi itu.
Ketua Polis Daerah Seberang Perai Utara, Asisten Komisioner Noorzainy Mohd. Noor berkata, kemalangan dipercayai berlaku apabila sebuah kereta jenis Hyundai Veloster telah melanggar bahagian belakang lori terbabit yang turut berada dalam laluan yang sama.
“Kereta dipandu seorang lelaki berusia 26 tahun tersebut dari arah Butterworth menghala ke Sungai Petani, Kedah dan berada di lorong kiri.
“Apabila sampai di lokasi kejadian, dia dikatakan telah terlelap dan terlanggar belakang sebuah lori yang berada di hadapannya,” katanya.
Menurut Noorzainy, akibat rempuhan itu, pemandu lori berusia 55 tahun berkenaan mengalami kecederaan ringan dan dihantar ke Hospital Sungai Petani, Kedah bagi mendapatkan rawatan, manakala pemandu kereta tidak mengalami sebarang kecederaan.
Kemalangan itu juga telah menyebabkan laluan trafik di lokasi kejadian sesak sehingga beberapa kilometer. – K! ONLINE

Memperkasa Perjuangan Parti

Memperkasa Perjuangan Parti…Saya terus turun jumpa Pemuda akar umbi dalam Mesyuarat Pemuda UMNO Cawangan-Cawangan. Mesej jelas yang saya sampaikan Pemuda perlu bangkit dan UMNO perlu berubah.
1. Mesyuarat Pemuda Cawangan Bandar Tasek Mutiara
2. Mesyuarat Pemuda Cawangan Ara Damai
3. Mesyuarat Pemuda Cawangan Sri Nibong
Tahniah dan syabas kepada Ketua-Ketua Pemuda Cawangan yang berjaya selaraskan mesyuarat ini walaupun hadapi pelbagai kekangan. Perjuangan memerlukan pengorbanan. Semoga dipermudahkan.
#pemudabangkit
#pemudaistiqamah

15 tahun lalu, sungai menjadi bilik mandi dan pasar beli lauk kedua

15 tahun lalu, sungai menjadi bilik mandi dan pasar beli lauk kedua. Mandi dan mancing jadi rutin kami orang kampung. Lani segalanya berubah, air sungai sakit, ikan dan udang kian pupus. Yang semakin segar hanya tauke tauke balak. Tiada lagi kicauan burung dan beruk hutan, yang riuh hanya laguan lori lori balak dan enjin dredger yang rakus mengorek pasir. Amanah bukan hanya tentang duit dan hukuman rotan, alam ini juga amanah Tuhan.
#Takpajujur
#Alamsedangsakit

Botol air mineral 100ml ringan kan?

Botol air mineral 100ml ringan kan?… Cuba pegang lama, tangan dan bahu kita akan lenguh.. Lagi lama, lagi sakit..
Begitu juga diri kita, masalah masalah kecik akan membebankan jiwa jika dibiarkan lama. Orang kata, masalah kecil yang paling popular adalah bersangka negatif pada orang.
Tidak berbaloi siksa jiwa pada perkara yang tiada manfaat pada kita. The way to solve the problem is let it go…

TERIMAKASIH semua sahabat yg mendoakan kesihatan saya

TERIMAKASIH semua sahabat yg mendoakan kesihatan saya ..alhamdulillah Selesai second operate buang stain kat kidney… dah masuk office Pagi ni…tapi masih Pening miow Ubat bius lagi…he he
Sabrina Ahmad ReEn tq temankan ….tapi suka berleter….
Saya juga mendoakan semua sahabat dirahmati dan diampuni Allah atas kesilapan kita…
Emak Saya pun masih dihospital…Semoga juga segera sembuh…..
Amin atas segala pemberian…
Teruskan usaha…..

Pagi2 ni kena tengok merah dan amber gold terus buntang mata

Pagi2 ni kena tengok merah dan amber gold terus buntang mata…..
Akak ingat lagi zaman2 kerja corporate. Paling akak miss masa membawang semasa sebelum meeting and selepas meeting masa management meeting…… kalau dalam management meeting membawang tu wajib . Walaupun bukan cerita pasal department you……. dengar issue department lain pun best. Dapat dengar and belajar macam macam issue. Lepas korang sit a few management meeting barulah you sedar CEO you punya gaji tu beribu2 lemon bukan sebab dia lagi pandai dari you. Tapi sebab tanggung jawab dia tu berat, salah dia buat dia tanggung dan salah you jugak dia gak tanggung, dia kena dengar dan buat analisa setiap keputusan dia kena buat and paling stress dia kena adil dengan semua orang. You ingat adil tu perkataan kecik. No adil tu tinggi darjat ye. Sebab tu Allah SWT sebab tu di letak syarat paling besar untuk lelaki berlaku Adil kalau nak kawin lebih satu sebab Allah SWT tahu lelaki nak berlaku adil 1/Sejuta so kaedah ye tak payah bermadu sebab nak kena menjawab kat akhirat tu berat.
Alamal tersasar topic …..emo….lol
Anyway suka masa management meeting banyak Drama drama berlaku dsn banyak scenatron……. Finance director cita income dan hutang takleh collect lah, Operation Director complain Kelulusan sangkut kat TNB lah , contractor tak cukup perkerjalah sampai issue Sales macam Director Sales mengamuk takleh jual Rumah sebab kualiti macam tut……
Kita yang duduk kat dalam meja bulat takde kaitan pun terasa bahang keluar dari kerusi CEO tu….alamak banyak nye issue…..macam mana dia tidur eh….confirm bini dia stress hari2 balik muka karipap…..dah penat dengar masalah….belum solve lagi…..
Akak share sebab nak kotang paham kerja akak dan banyak Founder 2 lain ni macam CEO yang akak share tadi…..hari2 dengan masalah….ape yang merubat hati kitaorang ni tabah bila customer pm cakap tq keluarkan produk yang bagus…..sebab tu akak hanya keluarkan produk berkualiti sebab without your support i dont think i will ever continur doing what i do Today. Tq i love you all…
Love
LNH

Bissmillah Mymi1 penomena bisnis 2016 Menjadi pengguna bijak jimat dan menguntungkan

Bissmillah.
Mymi1 penomena bisnis 2016
Menjadi pengguna bijak,jimat dan menguntungkan.
Mari berbisnis di perusahaan Telekomunikasi , bergerak dibidang reloud pulsa top up international sudah bisa online di 4 negara Malaysia, Thailand, Singapore dan Indonesia serta kedepan seuruh negara di Asia , ayooo berbisnis Pulsa!!
Mengapa??
Karena ini bisnis yang paling mudah dijalankan. Pulsa termasuk KEBUTUHAN UTAMA bagi masyarakat kota. Bisa untuk kebutuhan sendiri, keluarga, tetangga maupun teman.
Data 2014, kebutuhan pulsa telekomunikasi seperti handphone dan internet data service di Indonesia naik sampai 3 triliun per hari. Juga menurut data PLN 2014, Indonesia merupakan pengguna listrik prabayar terbesar didunia dan saat ini penggunaan Meteran PraBayar (MPB) dari PLN terus bertambah. Artinya makin banyak konsumen yang butuh PULSA LISTRIK.
Fantastis!! Pangsa Pasar Luas!!
Momentum inilah yang membuat Mi1 Global Sdn Bhd (HQ Kuala Lumpur, Malaysia) membuka kantor cabang PT. Mi One Global Indonesia di Jakarta.
Dengan plan bisnis yang sangat menguntungkan, anda dapat memilih paket sesuai kebutuhan, diantaranya:
1). Paket Silver
Deposit Rp3.840.000,-
Keuntungan:
#Reload Credit Rp300.000,-
#Saldo per 10hari Rp125.000,- x 60kali = Rp7.500.000,-
2). Paket Diamond
Deposit Rp15.240.000,-
Keuntungan:
#Reload Credit Rp1.000.000,-
#Saldo per 10hari Rp500.000,- x 60kali = Rp30.000.000,-
3) Paket Platinum
Deposit Rp 39.600.000
Keuntungan
#Reload Credit Rp 1,500.000
#saldo per 10 hari Rp 1.500.000,- × 65 kali = Rp 98.500.000
4). Paket VIP
Deposit Rp72.000.000,-
Keuntungan:
#Reload Credit Rp2.000.000,-
#Saldo per 10hari Rp3.000.000,- x 70kali = Rp210.000.000,-
Note: Saldo Pulsa yg diberikan oleh perusahaan MyMi1.com bisa digunakan sbg pulsa listrik pintar, pulsa hp all operator dengan pecahan isi ulang (25ribu s/d 500ribu) dan bahkan saldo pulsa juga bisa dijual ke member lain.
Are you Ready!?
Tunggu apalagi,
Segera ambil peluang
Bisnis MyMi1 :
Mudah Dijalankan (cukup dari genggaman HP, Anytime & Anywhere)
Kebutuhan sehari-hari (Pulsa dan listrik).

Selamat pagi

Selamat pagi.
Hai lebai. Mai sini jap!!
5 saman lebai pada Husam konon Husam fitnah . Mana?
Dulu sibukkan hudud..hukum islam. Pastu ganti ruu 355. Hilang dah ke?
Nik Beduh dituduh dengan bukti audio dia mengaku terima duit umno. Pastu nafikan kat fb gitu2 aja. Negara ni kan ada undang2. Kalau tu fitnah. Saman lah.kenapa tak berani?
Bekas pimpinan pas si Nasarudin menjadi org tengah membayar wang berjuta2 kepada segelintir pimpinan pas untuk pecahkan pas dari pembangkang. Ini tuduhan berat. Napa diam? Saman lah!!!
Mana tindakan korang lebai lebai pas? Takkan berdoa konon2 ini semua fitnah pastu diam gitu je ?
Takkan ni semua Appril fool kot?