I wasn t prepare for this Tiba² poknik tanya soalan ni Tergaru² kepala abe june nak jawab Disclaimer Semua ini Allah yang aturkan Abe June cuma nak share ape yg Abe June selepas ni disingkatkan kepada AJ buat

I wasn’t prepare for this.
.
Tiba² poknik tanya soalan ni. Tergaru² kepala abe june nak jawab.
.
Disclaimer: Semua ini Allah yang aturkan. Abe June cuma nak share ape yg Abe June (selepas ni disingkatkan kepada AJ) buat.
.
3 bulan lepas, AJ start rekrut staff. Masa tu tak tahu kebenda. Iklan pun masih suam² kuku, closing pun sama.
.
Atas dorongan 3 orang mentor AJ, AJ belasah je. Buat dulu, baru fikir.
.
Because i have a very high level of trust to my mentors, and believe that everything is going to be good.
.
So lepas rekrut staff, AJ pun merangka modul training. Sikit pun tak sangka rupanya apa yg dalam kepala AJ masa tu, sama dengan modul sales team yg besar.
.
Pendek je modul tu. 4 jam habis. Hehehe.. 2 staff pertama ambil leads pada hari pertama.
.
AJ duduk sebelah diorang sambil closing, sambil ajar diorang apa yg kena buat.
.
Hari pertama, diorang dah close sales. Alhamdulillah. Allah hantar orang yang betul pada AJ.
.
The rest is of no different. AJ just ulang proses ni over and over again.
.
Seminggi 2-3 kali AJ share knowledge baru.
.
Bulan kedua sales double dari bulan pertama, bulan ketiga double dari bulan kedua.
.
Jadi kenapa? AJ dah jawab tadi. Tapi AJ still tertanya² kalau ada sebab yang lagi deep dari jawapan AJ tu.
.
To be honest, AJ cuma buat apa yang AJ rasa terbaik dibuat pada masa tu.
.
Selebihnya, semua kehendak Allah.
.
.
AJ tak sempat nak buka dropshipping programme bawah AJ. Tak sempat lagi. Tapi kalau ada nak tanya apa², atau nak syorkan apa², feel free to PM AJ deh.
.
AJ nak mula menulis semula. Rindu sangat nak berkarya.
See Translation

434 Replies to “I wasn t prepare for this Tiba² poknik tanya soalan ni Tergaru² kepala abe june nak jawab Disclaimer Semua ini Allah yang aturkan Abe June cuma nak share ape yg Abe June selepas ni disingkatkan kepada AJ buat”

  1. Keno explain la abe Wan Rosli Wan Sulaiman…. pokte nok keno report ko supplier utk prepare stock….. Stock mana stock? Bila nk sampai ni? Habis licin doh ni….?

  2. Leta say, bukan naik mendadak. Tapi naik ke tahap yang sewajarnya. Mula dengan ambil staff – educate untuk buat sales – educate untuk be a better closer.

  3. Sesekali terselak gambar zaman sekolah, teringat semula keriangannya..Hilai ketawa kegembiraan dan semangat usia remaja..Yup, cuma sekeping gambar, tapi entah kenapa ditenung tak jemu – jemu. .Rasa macam mahu ulangi, tapi yang pergi tak mungkin kembali..Hanya sekeping gambar pengubat hati..Penghibur hati masa sedih, mengubat rindu bila sudah tiada..HARI PALING GEMBIRA DALAM SETAHUN.Sudah hampir tiba..Berbaju baru, kemas, segak bergaya..Yang dirindui di depan mata, yang dikasihi disisi kita..10 tahun lagi, dalam sekeping gambar yang diambil rapi..Seakan bersuara, Seakan terasa,Seakan di depan mata..Hanya dari fuyyo pictures.

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *