ha

ha..ha..ha.. BIKIN MALU DUNIA SAJA. JANGAN MAIN PAKSA KALAU BELUM DITENTUKAN MAHKAMAH SIAPA KM YANG SAH. PRIBUMI SABAHAN TERMASUK HAKIM2 MAHKAMAH HARUS TEGAKKAN UNDANG2 YANG ADA DALAM PERUNTUKAN PELEMBAGAAN SABAH JANGAN MAIN UNDANG2 MACAM KOBOI BIKIN MALU DUNIA. MACAM MANA PUN KAU PAKSA DIRI KAU KM YANG SAH DUNIA DAN PRIBUMI SABAH YANG BENCIKAN PEMIMPIN2 YANG LANGGAR UNDANG PERLEMBAGAAN SABAH TETAP AKAN KATAKAN KM KAUTIDAK SAH DAN HARAM KERANA LANGGAR PERLEMBAGAAN SABAH. FAHAM. BIKIN MALU SABAH SAJA. ITU 6 KATAK2 UPKO PUN DATANG JUGA TAKUT HABIS BARAS DALAM GANTANG. he..he..


Facebook: https://www.facebook.com/frederick.jinus

414 Replies to “ha”

  1. Inilah pemimpin-pemimpin parti politik Sabah yg tidak berani dan tidak jujur memperjuangkan untuk tuntut hak-hak Sabah. Mereka lebih mengutamakan kepentingan sendiri dan sanggup mengkhianati pengundi

  2. Yah bah kenapa undang2 sabah ini tutup mata kaitu tukang lantik pun budu ketua menteri pun budu tidak tingu siapa yang layak jadi ketua menteri ini di ambil perangai pengganas ini ku bilang dari mulai kumin saya jangan undi safi atau warisan pengganas itu kubilang tapi orang segelintir tah mahu dengar atau ambil peduli apa rasa nya makan pinjaram lanun kumin saya di fb sebelum pili han raya

  3. Bgaimana USUL UNDI PERCAYA YG DI UTARAKN MENJADI SAH JIKA…SIDANG DEWAN DI KETUAI OLEH SESEORANG YG MMG X DIPERCAYAI DN SAH???

  4. Majlis Ketua Ketua Kampung Sabah, persoal dn x mahu terima km baru safie apdal CM, krna dikira rampas kuasa.Pitas, Kota Marudu.Ketua ketua kampung mempersaoal bgi mana Sahfi Apdal, istihar diri jdi ketua menteri yg baru sdgkan yg baru Musah Aman blum meletak jawatan, atupun tarik diri..Seorng Ketua kampung OT x mau nama disebut berkata, sbgai ketua kampung x mahu menceraikan seseorang yg belum ada surat cerai yg di tdtangan sumi lama, seblum prempuan itu khwin baru, lagipun klupun sdah bercerai tempoh edah 90 hari blum brakhir.’Kami amat hairan dn bimbang jikalau hakim dn peguam negeri x kosisten dn berpegang kpd perlembagaan spti yg trmaktub dlm perlembagaan maka sistem prundangan dn adat mjdi sonsang’ jelasnya.”Jdi apa lagi jikalau kes srperti ini melibatkan Angkat sumpah CM, satu lagi sejarah dicipta oleh PW yg pro Malay, yg mengaibkan perundangan yg ada artikal 7(1) dn (2) Perlembagaan Tubuh Kerajaan Sabah, apalagi klu seperti megilir gilirkan CM di Sabah’ Spti era Tun M, 1998 -2008 menjadi buah mulut rakyat,’ dakwanya.

  5. KOTA KINABALU: Seorang peguam Sabah berkata undi percaya oleh 43 Adun kepada Datuk Seri Shafie Apdal sebagai ketua menteri dalam sidang khas Dewan Undangan Negeri tidak membuktikan dia ketua menteri yang sah.Henry Gudid turut mempersoalkan keperluan usul undi menyokong presiden Parti Warisan Sabah itu.“Shafie perlu tunjukkan Musa Aman tidak mendapat sokongan majoriti. Tetapi undi percaya kepadanya tidak bermakna undi tidak percaya terhadap Musa.“Sebaliknya, sidang khas pada Isnin hanya membuktian Musa ketua menteri Sabah yang sah sebelum sidang itu. Jika tidak, mengapa perlu anda adakan undi percaya untuk Shafie untuk menyingkirkan Musa?”Gudid dalam kenyataan hari ini berkata antara mereka yang membuat undi itu terpilih atas tiket BN, maka tidak boleh dinafikan mereka juga akan menyokong Musa jika ada usul yang sama, sekiranya pengundian dibuat melalui peti.Musa mengangkat sumpah bersama para menterinya pada malam 10 Mei selepas mendpat sokongan 29 Adun yang terpilih dengan sempurna seperti yang diisytiharkan Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR).Ini termasuk 2 Adun dari Parti Solidariti Tanah Airku (STAR) yang bersetuju membentuk kerajaan campuran.“Selepas Musa ditetapkan sebagai ketua menteri yang sah, ini bermakna angkah sumpah Shafie pada 12 Mei dan jemaah menterinya pada 16 Mei menyalahi undang-undang, terbatal dan tidak sah,”kata Gudid.“Ini bermakna semua tindakan dan langkah yang dibuat Shafie selepas mengangkat sumpah adalah menyalahi undang-undang, terbatal dan tidak sah. Ini termasuk pelantikan Kabinet, pelantikan ahli-ahli DUN, serta semua keputusan olehnya, Kabinetnya dan semua tindakan setiausaha kerajaan negeri dan pentadbirannya menurut keputusan itu.“Inilah akibatnya jika Musa berjaya dalam tuntutannya di mahkamah.”Satu lagi isu yang menjadi pertikaian ialah kesahan sidang khas itu, katanya.“Melihat notis memanggil sidang itu, ternyata ia notis 6 hari tanpa dinyatakan sebarang kecemasan, yang nampaknya tidak mematuhi notis mandatori 21 hari seperti yang ditetapkan oleh peraturan mesyuarat mengenai notis yang sah.“Ini satu lagi perkara yang boleh membantu kes Musa,” katanya.

  6. Sdh di bagitau kn jgn berkerjasama Dan parti Malaya nnti kamu kena ulun.. X sedar lagi terang kejadian depan mata..

  7. Kerajaan yang terhasil dari cara yang meragukan.. Dengan tiba2 berlumba2 katak melompat tinggalkan kolam naik kedarat..

  8. Dia fikir sudah selasai tau tau tambah masalah confirm dpt 2saman.. Tggu makhmah jgn mengharap Kawan tolong ..nnti saman sampai international of justice..

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *