DI DEWAN PARLIMEN

DI DEWAN PARLIMEN.
28 tahun yang lalu pada 13 Mei 1991, saya telah ditahan di bawah Akta ISA kerana menyentuh hak2 Sabah di dalam 20 Perkara. Apabila saya masuk politik selepas itu, saya dipanggil orang gila kerana masih degil, berani menuntut hak2 Sabah yang pada waktu itu diharamkan sedangkan saya telahpun dimasukkan dalam penjara. Tetapi dalam PRU14, semua pemimpin sudah jadi orang gila kerana mereka ikut cakap orang gila dan memasukkan isu MA63 dan hak2 Sabah dalam manifesto mereka masing2! – DDJK Datuk Dr. Jeffrey G Kitingan.


Facebook: https://www.facebook.com/frederick.jinus

417 Replies to “DI DEWAN PARLIMEN”

  1. Yg terikut-ikut gila itu sebenarnya cuma gila kuasa dan pangkat. Sekarang lihatlah kedudukan mereka bila dapat kuasa semuanya diam membisu berkaitan hak-hak Sabah…….? Nampak kan ??

  2. Pandai berjangkit pula penyakit gila ma63 &20p tu tuan! Tak apa biar banyak org gila tuntut hak2 mutlak tersebut janji jgn ubah PENDIRIAN lompat sana lompat sini bawa undi rakyat.

  3. Terbaik DDJK, siapa lagi yg berani mcm dia bersuara untuk rakyat? Yg lain semua tiada biji…Semua yes tuan yes boss sja angguk2 kna pijak2!?

  4. Maksud gila dia tu masi bedegil..klu org lain suda masuk ISA terus kecut…diam² masuk dalam gua… Tahniah DDJK. Perjuangan yg konsisten?

  5. Apa mahu takut,tu hak Sabah utk menuntuk balik Ma63 dan 20 perkara. Ada peguam,saman(antarabangsa) klu rakyat Sabah mahu balik hak2 mereka.

  6. Betul kalau itu tuan jgn bawa lompat undi rakyat pada kita kalau mau lompat latak jawatan atau yg lebih jelas kosongkan kerusi anda baru lompat kalau menang bermakna rakyat yg di mana kita bertanding merestui kita utk melompat.

  7. Ramai orang gila gilaan masa kempen pru14.ikyt jejak DDJK, tpi pabila sudah menang pru 14 smua mbisu sprti tak ada biji . lbu/kerbau yng bersedia di tunggangi oleh Malaya Pengecut/ talubarut

  8. ddjk bercakap benar tapi yg lain cakap ddjk gila..sekarang baru kunu drg mau cakap MA63 dan 20P ikut2 ..tapi masa mula2 ddjk ckp ni .beliau kena hina2 blg dy katak..

  9. Kita rakyat Sabahan perlu bantu DDJK dgn doa dan kerjasama utk memberi pengertian kepada pendudok luar bandar mengenai perjuangan DDJK mempertahankan hak-hak Negara Sabah sama ada melalui Parti mahupun dgn NGO-NGO di seluruh pelusuk Negara Borneo ( Sabah) dgn pantas tanpa berlingah lagi kita radu sampai ke puncak kejayaan.

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *