Sekarang musim orang tak sihat

Sekarang musim orang tak sihat.
Ibu-ibu please take extra care untuk anak-anak kecil
Sedikit sharing dari ibu :
? elakkan membawa anak kecil ditempat ramai orang (pasar malam, mall, hospital n etc)
?cuci tangan sebelum/selepas untuk setiap kali memegang dan menyediakan makanan, susu,lampin dan dukung anak kecil
?beri makanan tambahan untuk daya tahan antibodi badan anak
Semua ibu inginkan yang terbaik untuk anak-anak spread the love show your love.
Kiss and hug them everyday ?
#superibu

Jeng-jeng apakah berita nak dishare tue? , Meh ibu nak bagi tahu yang ibu join contest biggers loser dekat office ibu ?, Kau orang jangan gelak…

Jeng-jeng apakah berita nak dishare tue?
Meh ibu nak bagi tahu yang ibu join contest biggers loser dekat office ibu ?
Kau orang jangan gelak sangat bagi sokongan sikit dekat ibu nih.
Support sikit #misimemikatsuami
Semoga ibu cepat kurus dan sihat dengan bantuan shaklee.
Ramai orang dah order promo bulan nie yang buy 1 free 1.
Korang yang gelakkan ibu nie bila nak order?
Whatsapp cepat identiti dirahsiakan no worries.
019 6673 707
#superibu

[MENGAPA US STOCK MARKET? ], Ekonomi yang semakin mendesak membuatkan ramai dalam kalangan rakyat Malaysia membuat kerja “kedua” untuk menampung kos…

[MENGAPA US STOCK MARKET? ]
Ekonomi yang semakin mendesak membuatkan ramai dalam kalangan rakyat Malaysia membuat kerja “kedua” untuk menampung kos sara hidup di era pemerintahan gst dan cukai sana sini.
Jujur je la tokey balak pun mengeluh tiap minggu harga minyak naik banyak dan turun tak ikhlas. Apatahlagi pekerja baru nak up yang purata gaji 1k hingga 2k sebulan.
Tak ramai yang mampu buat dua tiga kerja kerana faktor masa dan kesihatan. Contoh terbaik aku sebagai cikgu. Balik pkul 2 ptg. Kadang2 sambung petang ada latihan sukan atau mesyuarat. Takkan malam nak amik shift kerja mc donanld? Atau rata2 buat tuisyen malam kalau larat.
Sebab tu sekarang ramai yang mula membuka mata ke arah pelaburan. Namun sedarkah kita adakah pelaburan kita itu berbaloi? Atau sekadar berduit selepas 10 hingga 20 tahun?
Sebelum saya mengupas dengan lebih mendalam, saya tak berniat untuk memburukkan mana2 institusi kewangan atau pelaburan. Tujuan saya hanya membuka minda dan mencanai pemikiran anda.
Ramai dalam kalangan kita memilih pelaburan yang memakan masa 10 hingga 30 tahun.. Dimana selepas tempoh tu kita dapat semula simpanan saham berhad kita berjumlah 50k atau lebih mungkin..
Tuan2 sedarkah kita bahawa kadar inflasi berlaku setiap tahun dalam nilai wang ringgit kita. Berapa nilaian wang rm 50k tahun 2018 berbanding rm 50k pada tahun 2028 keatas?
Berapa pula kos yng kita keluarkn dalam tempoh sepuluh tahun untuk mendapatkn jumlah tersebut? Belum dikira lagi faktor ekonomi turun naik.
Jadi berbaloikan rm 50k itu pada tahun 2028????
Sebenarnya dalam satu kajian menunjukkan bahawa tempoh penggunaan wang paling besar dan banyak diusia 20 hingga 40 tahun. Dalam lingkungan usia ini kita berkahwin, membeli aset, ber anak pinak, travel ke sana sini dengan kesihatan yang baik dan sudah pastinya ingin membantu keluarga. Jadi di usia kritikal kewangan ini kita nak buat dan capai kerana kita sedar bahawa kudrat dan kesihatan maksimum diusia ini.
Sewaktu sy memilih untuk buat pelaburan saya mengkaji simpanan asb dan juga pelaburan jual beli saham. Ternyata berbeza sekali dari aspek pasaran, mata wang dan risiko. Pasti ramai yang memilih asb kerana faktor keselamatan dan juga dlm tmpoh 10 tahun anda dapat sesuatu yang anda laburkan.
Kemudian saya mengkaji US STOCK MARKET. Ternyata bukan sukar untuk kita memahami perniagaan US STOCK MARKET bila kita berada dalam platform yang betul.
* Saya boleh menjadi pelabur aktif dimana saya membeli dan menjual saham.
* Saya jual beli saham bermula jam 10 malam smpai 5 pagi. Biasa smpai jam 12 je dh dapat 200usd tutup la kan. Tak ganggu waktu tidur
*Saya menerima dividen syarikat Apple, Facebook dan Mcd .
* Saya boleh membeli serta menjual bitcoin, ripple, eth dan lain2 cryprocurrency tanpa melibatkan orang tengah.
* Saya boleh withdraw USD seminggu sekali sambil dikenakan cas 3% daripada bank.
* Saya boleh membeli dan menyimpan stock2 kegemaran selama 1 hingga 5 tahun mengikut kehendak dan harga semasa.
* Saya membeli dan menjual saham syarikat yanh produk dan servisnya digunapakai 25 jam sehari non stop.
* Sudah pastinya saya berdagang dengan Us shariah index compliance sahaja.
Yang paling penting kesemua urusan jual beli saham saya diuruskan sepenuhnya oleh empunya akaun.
So kat sini antara asbab kenapa sy pilih stock market berbanding pelaburan emas, hartanah, sewa beli dan lain2. Apapun setiap satunya ada risiko dan juga kelebihan masing2. Pilihlah mana2 bidang yang anda rsa anda boleh kuasai . Saya disini bersama team FDF Family membentuk pasukan dan ahli yang sentiasa cakna tentang dunia stock market serta sentiasa mengajar dan belajar tanpa yuran sedikitpun.
So who want to join our US STOCK MARKET FDF Group?
Nukilan IB Hannan Aziz
#FDFGROUP
#USSTOCKMARKET
#FIGHTFORFREEDOM
#FINANCIALDYNAMICFREEDOM

JANGAN BUANG MASA ANDA BACA ARTIKEL INI KALAU ANDA TIDAK MAHU TAHU DIMANA KEDUDUKAN ANDA SEKARANG??, Kuadran yang saya kongsikan ini adalah…

JANGAN BUANG MASA ANDA BACA ARTIKEL INI KALAU ANDA TIDAK MAHU TAHU DIMANA KEDUDUKAN ANDA SEKARANG??
Kuadran yang saya kongsikan ini adalah dinamakan sebagai”Cashflow Quadrant” yang diperkenalkan oleh Robert Kiyosaki, seorang jutawan dan penulis buku-buku kewangan yang popular di seluruh dunia yang dimana boleh dilihat terbahagi kepada 2 bahagian: ACTIVE (E,S) & PASSIVE (B,I).
Dalam 2 bahagian tersebut dipecahkan lagi kepada 4 kuadran yang sebenarnya mewakili sumber pendapatan kebanyakan orang iaitu:
1. E=Employee – Bekerja makan gaji
2. S=Self-employed/self-business – Bekerja/Berniaga sendiri
3. B=Business owner – Pemilik Perniagaan
4. I=Investor – Pelabur
Gaya hidup keseluruhan populasi hari ini buat kebanyakan orang yang berada di bahagian ACTIVE tersangatlah ramai.Sedarkah kita kebanyakan antara kita hari ini menghabiskan banyak waktu berada dikuadran E.
Sehari?Sebulan?Setahun?Sedekad?
Persoalannya SAMPAI BILA???
1. Employee (E)
Kuadran E merujuk kepada golongan pekerja makan gaji; mereka bekerja untuk orang lain/organisasi dan dibayar gaji, tak kira samaada secara bulanan atau harian, tetap atau tidak tetap.Jika tidak bekerja, maka tiada sumber pendapatan (kecuali cuti-cuti yang diberi).Yang berada dalam kuadran ini sama ada sedar atau tidak telah banyak mengorbankan masa dan tenaga untuk mengkayakan dan berkhidmat untuk orang lain.Jumlah pendapatan adalah terhad kepada gaji yang diberi majikan dan masa mereka kebanyakannya ‘dipegang’/’dikawal’ oleh majikan (tiada kebebasan masa)..Pertambahan pendapatan hanya diperoleh jika terdapat kenaikan gaji atau kenaikan pangkat.Belum dikira lagi sekiranya jika terkesan dengan kejatuhan ekonomi,jatuh sakit atau terlibat kemalangan sewaktu bekerja yang memungkinkan menerima risiko dibuang kerja atau terpaksa menanggung kecacatan kekal dikemudian hari.Mungkin sumber ini boleh terhenti pada bila-bila masa tanpa kita ketahui kelak.
2. Self-employed/self-business
Kuadran S mewakili golongan yang bekerja sendiri, atau pemilik bisnes kecil-kecilan.Sebagai contohnya, seorang doktor yang menjaga kliniknya sendiri atau seorang mekanik yang menjaga bengkelnya sendiri.Sama seperti golongan E, jika tidak bekerja, maka tiada sumber pendapatan.Walaupun mempunyai lebih kebebasan masa berbanding golongan E, namun jumlah pendapatan adalah terhad kepada usaha dan masa yang mereka curahkan.Contohnya jika seorang mekanik mampu membaiki 5 buah kereta sehari, maka sebanyak itulah sahaja pendapatannya.Jika anda memiliki 5 produk untuk dijualkan pada bulan ini tetapi yang terjual hanyalah satu sahaja,maka sebanyak itu jugalah pendapatan anda pada bulan itu.TERHAD.Jika tidak bekerja atau bercuti, maka tiadalah pendapatan untuk hari itu.
3. Business owner
Kuadran B merujuk kepada pemilik permis atau bisnes yang mempunyai perniagaan besar dan bersistem.Mereka mempunyai sistem yang baik dan pekerja yang mahir menguruskan perniagaan mereka.Walaupun pemilik bisnes bercuti, perniagaan mereka masih berjalan dan memberikan pendapatan kepada mereka.Pekerja mahir mereka bekerja untuk mengkayakan mereka.Oleh kerana itu, mereka mempunyai kebebasan masa dan potensi pendapatan tanpa had.
4. Investor
Kuadran I adalah golongan pelabur yang dimana menggunakan duit untuk menjana lebih banyak duit.Mereka hanya melakukan kerja-kerja semasa memulakan pelaburan, selepas itu pendapatan diperoleh secara pasif.Mereka mendapat pendapatan hasil dividen/bonus pelaburan mereka(pelaburan kertas seperti saham, amanah saham) atau melalui bayaran sewa hartanah-hartanah mereka (jika terlibat dengan pelaburan hartanah).Oleh kerana pendapatan dihasilkan secara pasif, mereka mempunyai lebihan masa yang banyak.Duit sendiri melakukan kerja untuk mereka.
SOALAN SAYA
Yang Mana Satu Kedudukan Anda Sekarang?
Jika dilihat kepada Cashflow Quadrant, golongan E dan S berada di sebelah kiri, manakala B dan I berada di sebelah kanan.Mengikut Robert Kiyosaki, beliau menyarankan supaya kita bergerak dari sebelah kiri (E dan S) ke sebelah kanan (B dan I) jika berimpian mencari kekayaan dan mencapai kebebasan kewangan (financial freedom).Ataupun, mempunyai dua atau lebih sumber pendapatan (berada di dua atau lebih kuadran)
Contohnya, orang yang masih bekerja makan gaji, tetapi pada masa yang sama mempunyai perniagaan yang diuruskan orang lain.Atau seseorang yang bekerja sendiri mempunyai pelaburan yang menjana pendapatan tambahan untuknya.
SOALAN SAYA SEKALI LAGI
Dimanakah Kedudukan Kuadran Anda?
Antara sebab-sebab mengapa saya kongsikan artikel ini adalah ingin memberikan sedikit saranan kepada anda yg membacanya sekiranya anda mempunyai impian untuk keluar dari kemelut kewangan anda dan ekonomi yang mencabar hari ini.
Anda boleh BERHENTI membaca disini tanpa paksaan sekiranya tidak mahu ambil tahu akan sebab artikel ini saya kongsikan.
_
_
_
_
_
_
_
_
_
_
_
_
_
_
ANDA TERUS NAK MEMBACA LAGI…Ok layan…
Antara sebab artikel ini saya bebelkan adalah:
1. Pendapatan golongan E dan S adalah terhad, dan amat susah untuk mereka menjadi kaya dan mencapai kebebasan kewangan jika kekal di kuadran yang sama.
2. Golongan E dan S mempunyai masa yang terhad, jadi sukar bagi mereka untuk melakukan perkara-perkara yang mereka sukai atau sesuatu yang boleh menjana lebih pendapatan untuk mereka
3. Oleh kerana pendapatan yang terhad, kebanyakan mereka yang berada di kuadran E dan S menggunakan sebahagian besar pendapatan yang diperoleh untuk berbelanja dan menghasilkan liabiliti (hutang), dan sedikit sahaja untuk simpanan dan aset
4. Golongan E dan S terpaksa membayar cukai yang tinggi, malah semakin tinggi pendapatan yang diperoleh, semakin tinggi cukai yang perlu dibayar
5. Golongan B dan I menghasilkan aset yang mana aset ini akan menghasilkan pendapatan pula untuk mereka (sebab itulah pendapatan mereka tidak terhad!)
6. Golongan B dan I boleh menggunakan konsep leveraging; mereka mengeksploit tenaga dan masa orang lain (pekerja), sistem, aset dan kemudahan yang ada untuk menghasilkan lebih banyak wang
7. Golongan B dan I boleh mengawal pendapatan dan perbelanjaan mereka supaya cukai yang dikenakan adalah minima walaupun pendapatan semakin bertambah
Memang banyak kelebihan yang boleh dinikmati golongan sebelah kanan berbanding sebelah kiri.
Jadi, sekarang,
SOALAN TERAKHIR SAYA…
“Anda berada di kuadran yang manakah sekarang?”
Jika masih berada di kuadran E dan S, bolehlah beransur-ansur bergerak ke kuadran B atau I.
Mulakan dulu dengan belajar cara berniaga dan memulakan pelaburan yang betul.Pada waktu ini saya sudah pun menemui & mempunyai antara jalan keluar terbaik kepada pergerakan sebenar daripada kuadran E kepada I yang boleh menghasilkan wang hasil dari pendapatan pasif.Jadi janganlah segan-segan bertanya.
Mahu tahu caranya dengan lebih lanjut??
Dan janganlah marah pada rakan-rakan anda yang tag atau sharekan artikel ini dengan anda.Hubungi segera sahabat anda yang mahukan anda melihat artikel ini kerana mereka telah mempunyai akses dan maklumat yang anda inginkan. Atau jika mungkin bertemu terus secara berdepan dengan sahabat anda….
Saya Hazman
Sudah berpendapatan 5 angka setelah berada di kuadran I sejak 3 bulan yang lalu
Masih ingin MENUNGGU & LIHAT???
YOUR CHOICE….
Credit to IB Dino Aizuddin Raes
#ManBroker #FDFGroup #stockmarket #smarinvestment #syariahcompliance
#financialeducation #financialfreedom
#sahamApple #sahamFacebook #sahamGoogle
#sahamMicrosoft #sahamIntel #sahamMcd #sahamFedex
#ehbanyaklahsaham

Jamuan (Al-Mā’idah):77 – Katakanlah: “Hai Ahli Kitab, janganlah kamu berlebih-lebihan (melampaui batas) dengan cara tidak benar dalam agamamu

Jamuan (Al-Mā’idah):77 – Katakanlah: “Hai Ahli Kitab, janganlah kamu berlebih-lebihan (melampaui batas) dengan cara tidak benar dalam agamamu. Dan janganlah kamu mengikuti hawa nafsu orang-orang yang telah sesat dahulunya (sebelum kedatangan Muhammad) dan mereka telah menyesatkan kebanyakan (manusia), dan mereka tersesat dari jalan yang lurus”.

Macamana saya nak mula?, 1

Macamana saya nak mula?
1.NIAT
Niat ni sangat penting. Niat buat bisnes untuk yang baik2. Jangan niat nak buat bisnes sebab nak caras income suami. Niat sebab nak show off boleh beli perabot mahal kat jiran. Jangan. Apa niat yang perlu?
?Kerana Allah sebab bisnes juga ibadah. Membantu dan dan dapat pahala. Mudah2an Allah sayang
?Nak cari extra income RM5,000 (spesifik) untuk
1. Simpan haji RMXXX sebulan
2. Bagi mak RMXXX sebulan
3. Simpan akaun anak-anak RMXXX sebulan
…. dan seterusnya
?Nak bantu orang gemuk kuruskan badan (spesifik) / bantu ibu menyusu / bantu orang kulit jerawat batu . Pilih satu
Semua ni kena senaraikan dan tulis dalam buku. Tampal di dinding pun bagus. Terutama yang no 2. Mesti senaraikan keperluan dan apa yang kita nak buat dengan duit tu
Tak ada niat yang baik, jangan mula. Siapa ada niat jahat, jangan buat Shaklee, anda tak akan maju.
Percaya cakap saya ?
Credit post kepada Master Farihah Surijunior
#VDG
#superibu

Hari ni balik kampung pakai baju kurung

Hari ni balik kampung pakai baju kurung. Halah halahhh. Sampai kampung sume pakat tegur kih kih kih. Nampak sangat dah lama tak berbaju kurung.
Jumpa mak metua, mak metua senyum je ” lawa baju ” dia tegur. Alalaaa malu titew. puji ke perli tu? ?
Baju ni baju masa anak dara time keje dulu. Ritu sendat ni dah muat sarung. Manyak hepii ini machiam ?
Abaikan cermin yang comot. Keje 2 ketoi sementara nak beso.
#raya2018
#teamrayaperak
#kamawd

[ HOW ARTIFICIAL INTELLIGENCE WORKS IN DAILY TRADING TRANSACTION], Assalamualaikum dan selamat pagi buat especially guru2 dan sahabat sekalian

[ HOW ARTIFICIAL INTELLIGENCE WORKS IN DAILY TRADING TRANSACTION]
Assalamualaikum dan selamat pagi buat especially guru2 dan sahabat sekalian..
Pagi ni sementara ada waktu senggang, sy sengaja semak akaun daily auto trading performance.. Seperti yang sy sebut sebelum ni artificial intelligence (A.I) telah pun mengambil alih banyak fungsi dan tugas manusia dalam dunia programmer dan teknologi terkini.
So dalam gambar dibawah ni sy ceritakan sedikit.. Bagaimana A.I ni berfungsi..
Kalau kita lihat tarikh disitu ialah 29 disember 2017 ialah hari terakhir trading. Ini bermakna 3 hari cuti tidak ada auto trade kerana market pasaran saham tutup sempena new year dan weekend..
Hari jumaat hari terakhir mencatatkan pembelian stock dari :-
Fdx (Fed ex) – 40 stock (14.4 usd profit)
Aapl (apple)- 50 stock ( 13.00 usd profit)
Qcom (qualcomm) – 100 stock ( 9.00 usd profit)
Intc (intel) – 200 stock (46.19 usd profit)
Msft (microsoft) – 100 stock (11.00 usd profit)
Pfe (pfe)- 200 stock (36.37 usd profit)
Adbe (adobe) – 30 stock (6.60 usd profit)
Adbe (adobe) -30 stock ( 7.80 usd profit)
Intc (intel)- 100 stock (6.00 usd profit)
JUMLAH [ 91.80 USD PROFIT HARI JUMAAT ]
Stock2 diatas telah di beli dan dijual pada tempoh masa tertentu dan semestinya singkat. Mengapa masa pembelian dan penjualan singkat kerana ingin mengurangkan risiko kerugian kepada pihak A.I.. (sila semak buy time dan sell time dalam gambar)
Kita tinjau bagaimana sistematik dan low risk yang diambil oleh system ini bagi memberi auto trade profit kepada investor mereka.
Mengapa tidak terdapat loss?
Mereka bukan tidak loss. Mereka juga ada berlaku loss cumanya loss yang kecil dan tidak dikira didalam transaksi diatas kerana ia merupakan tanggungajawab FSP (financial service provider) bagi semua investor yang menjalani auto trade system..
Setiap hari mereka akan target 0.91% atau bersamaan 91 usd sehari.. Sometimes profit achive sometimes not.. So bende mcm ni memang adat dalam business lagi2 bersifat trading yang mengikut arus pasaran saham naik dan turun..
Dalam investment ini, mereka tidak mengamalkan HOLD STOCK kerana ia sangat berisiko.. HOLD STOCK bermksud beli satu stock dan simpan untuk tempoh masa yang lama.
Sebaliknya mereka mengamalkan sistem TRADE STOCK. Bila trade stock digunapakai, profit adalah berskala rendah dan loss juga rendah.. Trade stock adalah jual dan beli dalam tempoh masa yang singkat
Mengapa mereka tidak HOLD STOCK?
Sebabnya dalam pasaran saham akan berlaku market correction dan juga kejatuhan yang mendadak sekiranya terdapat berita yang boleh merencatkan graf sebagai contoh berita tentang north korea ingin melancarkn perang dengan US atau berita tentang kegagalan iphone 8 menghasilkan jualan iphone yang cemerlang.
Market correction pula berlaku apabila harga stock semakin tinggi dan buyer2 tidak trade stock tersebut. Mereka request harga rendah atau buyer2 jerung menjual share mereka apabila dah capai profit target. Ini yang berlaku dalam BTC (Bitcoin).. Once dh capai satu harga yang tinggi. Mereka akan drop price. Biasanya sebab taikun stock jual stock mereka..
This is happen in stock market.
Alhamdulillah walaupun sy berjurusan ijazah sarjana muda pendidikan islam alquran dan lughatul al arabiah.. Saya tak menyekat minda saya untuk belajar tentang ekonomi global.
Mengapa?
Sebab bagi sy ia boleh memberi manfaat dan sedikit keuntungan dari aspek kewangan saya sendiri.
Dalam pelaburan, anda tidak boleh terlalu gopoh untuk menjadi kaya atau bermewah mewahan. Itu bukan pelaburan. Itu money oriented! Sebaliknya kita mendidik diri dengan ilmu kewangan dan ilmu semasa..
Alhamdulillah harini saya sudah berjaya menjual dan membeli stock facebook walaupun sy tidak membayar facebook ketika melayari fb. Anda ?
Nukilan.
IB Hannan
(Hannan Aziz, 2018)

PELABURAN SIRI 2 by IB Hannan Aziz, (28/10/12), Alhamdulillah, majoriti Trader Nasdaq semalam buat duit dengan trading GOOGLE, FB, APPLE, MICROSOFT…

PELABURAN SIRI 2 by IB Hannan Aziz
(28/10/12)
Alhamdulillah, majoriti Trader Nasdaq semalam buat duit dengan trading GOOGLE, FB, APPLE, MICROSOFT DAN EBAY beribu Ringgit Malaysia. Ada yang Allah bagi rezeki lebih sehingga mencecah 5 angka. Tahniah saya ucapkan. inilah kehebatan trading dengan ilmu dan menggunakan PLATFORM yang betul dan tepat…. serta patuh shariah..
Maka harini saya akan kongsikan mengenai PLATFORM yang kami gunakan untuk masuk berurus niaga dalam pasaran NASDAQ.
Kami harini menggunakan Platform FINANCIAL.ORG . Mengapa kami memilh Financial. org sebagai platform kerana perkara seperti berikut :-
1. PATUH SHARIAH
Sewajibnya kita orang Islam berurus niaga dalam satu paltform yang patuh syariah serta tidak mengandungi unsur ghara atau syubhah. Syarikat yang dipilih didalam platform untuk kita berurus niaga telah disahkan patuh shariah didalam web
http://www.idealratings.com/research-2#shariahcompliance.
2. KESELAMATAN
Semua investor wajib memastikan duit mereka selamat serta mendapat pulangan semula duit pelaburan mereka, Maka untuk Platform Financial.org yang merupakan syarikat Global Finanz di Swiss Bank. Anda boleh merujuk didalam laman web ini.
https://www.finma.ch/…/self-regulatory-…/sro-member-search/…
Laman web Finma ni macam Laman web Suruhan Sekuriti Bank Negara kalau di Malaysia. Jadi Finma suruhan sekuriti di Swiss. Lepas search akan keluar “SRO VQF”.. apakah dia SRO VQF?
3. SRO VQF
“The VQF is the leading, largest, officially recognised self-regulatory organisation (hereinafter: “SRO”) pursuant to the Federal Act of 10 October 1997 on the combating of money laundering and the prevention of the financing of terrorism in the financial sector (hereinafter: “AMLA “).” – dipetik dari laman web
https://www.vqf.ch/en/sro
Maksudnya ialah ia merupakan badan yang bertindak dibawah akta Federat Act yang membanteras syarikat yang mencuci wang dan segala bentuk penipuan berkaitan duit atau pelaburan di Swiss.
KESIMPULANNYA
Kesemua info dan maklumat diatas membuatkan kami semua pelabur yakin dan percaya bahawa pelaburan kami selamat, serta dilindungi oleh akta2 yang dinyatakan.
Ramai yang bertanya kenapa ia tidak mendapat kelulusan dari Suruhanjaya Sekuriti Bank Negara. Sebabnya ia merupakan pelaburan Luar dan mereka sendiri mendapat Authorised dari negara mereka serta dilindungi akta2 tertentu bagi setiap pelabur yang melabur. jika pelabur mereka datang dari 300 negara, maka adakah mereka perlu mendapatkan authorised dari kesemua negara diatas? siapa kita? pelaburan kita mencecah 100 billion ke? kalau ya mungkin mereka akan pandang. So please rasional..
Terakhir sekali point yang orang anggap enteng tetapi sebenarnya tidak, Financial.org melalui Global Finanz merupakan salah satu penaja rasmi William Martini Racing F1. boleh chek it out disini
http://www.williamsf1.com/…/williams-announces-new-partners…..
sebarang pertanyaan boleh wasap terus +60135893001 (HAZMAN). Kalau masih musykil atau rasa benda ini menipu atau scammers boleh tanya. takda masalah. saya jawab dengan sopan dan berhemah. theres no too good to be truth.. this is fact!
sekian terima kasih.. jumpa anda di ABU DHABI!!
feel free to tag and share